Simone a Soif ! beantwoord uw vragen

Dessin Pomme Géranium

Simone a Soif ! beantwoord uw vragen

Dessin Pomme Géranium

Zijn de flessen retourneerbaar?

Onze glazen fles wordt niet verzonden omdat het als kleine producent logistiek en ecologisch onhoudbaar is om de flessen te verzamelen en te wassen. Er is politieke wil nodig om het gebruik van identieke herbruikbare flessen (zoals Duitsland) te stimuleren. Gelukkig wordt in België 98% van het glas gerecycled.

Dessin Fraise Mélisse

Zijn uw drankjes vrij van gezondheidsrisico's?

Dessin Cerise Houblon

Onze dranken worden geproduceerd in een werkplaats die voldoet aan strikte hygiënenormen die zijn vastgesteld door de gezondheidsautoriteiten. Ze zijn gepasteuriseerd op 79 graden, wat hun microbiologische stabiliteit garandeert. We voeren regelmatig testen uit met erkende laboratoria.

De houdbaarheidsdatum (houdbaarheidsdatum) is 18 maanden na productie op een gematigde plaats en weg van blootstelling aan de zon. Eenmaal geopend, moeten onze flessen in de koelkast worden bewaard en binnen 3-4 dagen worden geconsumeerd.

Wat is een hydrosol, is het niet gevaarlijk?

Bekend sinds het oude Egypte, wordt het ook wel “plantaardig destillaat” genoemd. Hydrosol wordt verkregen door een plant, een bloem, een schors met stoom te distilleren. Tijdens dezelfde distillatie verkrijgen we ook de etherische olie die we niet gebruiken in onze fruitige wateren. Bij deze destillatie is er geen spoor van alcohol. We spreken van bloemenwater als op deze manier een bloem wordt gedestilleerd (rozenwater is bijvoorbeeld bloemenwater of een hydrosol).

De damp brengt de aromatische moleculen in de stilte. Deze damp koelt af en wordt weer vloeibaar, scheidend van de etherische olie. De essentiële olie drijft bovenop deze hydrosol.

Als met essentiële oliën voorzichtig moet worden omgegaan, zijn hydrosolen volkomen onschadelijk. Ze werken eerder op energieniveau, net als homeopathie. Dit doet niets af aan hun deugden die pas beginnen te worden ontdekt.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Fruit en groenten komen uit België, Nederland of Duitsland, afhankelijk van beschikbaarheid. De hydrosolen komen uit Frankrijk omdat er niet genoeg productie is in België.

Dessin Poire Immortelle
Simone logo Cerise